حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 11 ربيع أول 1446 Saturday, 14 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1609 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 213×
شکاف بین نسلی و تولد نسلz
19 مرداد 1403 - 12:48
شناسه : 12223
بازدید 26
2

یادداشت ✍️شهناز حق نظری کارشناس ارشد و مدیر مدرسه در تهران بزرگ جهان با سرعت غیر قابل باوری به سمت نو آوری و دست آوردهای نوین پیش می رود .ودست یابی بشر به هرسطحی از تکنولوژی جدید این سرعت را افزون تر می نماید. تسلط بر علم و فن آوریهای جدید و نهادینه شدن آن […]

ارسال توسط : نویسنده : علی حسینی منبع : کلدرخبر

یادداشت

✍️شهناز حق نظری

کارشناس ارشد و مدیر مدرسه در تهران بزرگ

جهان با سرعت غیر قابل باوری به سمت نو آوری و دست آوردهای نوین پیش می رود .ودست یابی بشر به هرسطحی از تکنولوژی جدید این سرعت را افزون تر می نماید. تسلط بر علم و فن آوریهای جدید و نهادینه شدن آن در سطح جامعه نسل جدیدی از انسان ها را در دل خود پرورش داده که به 《نسل z معروف است 》که به شدت وابسته به تکنولوژی روز هستند و بدون آن زندگی برای آنان غیر ممکن است.  نمونه ی کوچک آن وابستگی به گوشیهای موبایل و فضای مجازی می باشد.
نسل z چهارمین نسل بعد از جنگ جهانی دوم هستند که جهان  را بر مدار توسعه و نو آوری  تجربه می کنند. از نسل اول یعنی نسل B  که پا به عرصه صنعت نوین گذاشت به دلیل کند بودن روند نو آوریهای جهانی تاثیر اجتماعی بین نسلی چندان محسوس نبود و در یک فضای آرامی انجام می گرفت.  با حضور نسل دوم معروف به نسلx  بین سالهای ۱۹۶۰ تا۱۹۷۹ میلادی  گرایش به مادیات و تجملات زندگی، برندهای لوکس و فرد گرایی در جامعه نمود بیشتری پیدا کرد و فاصله ی بین نسل ها آشکار تر گردید.
نسل بعدی یعنی نسل  y یا وای  که به نسل هزاره معروف است بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۴  در جهان متولد شدند و شاهد ثبات اقتصادی بین المللی و تولد اینترنت و سطح بالاتری از رفاه بودند  تا به نسل z ،همان نسلی که بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۰ متولد و اکنون میدان دار حهان هستند رسیدیم.
نسل z   که به نسل اینترنت هم معروف است  یکی از مهمترین نسل ها در کشورهاست که باید زیر ساخت های  دیجیتالی را برای آنان مهیا نمود. نسل z بر عکس نسل های گذشته به هر کاری تن نمی دهد و عاشق و شیفته ی  استفاده از ابزارهای اینترنتی می باشد.   نسل z در تکنولوژی برتر نوع نگاه کارتل ها و شرکت ها و حکومتها را به شیوه زندگی جدید تغییر داده است به طوری که  امروز زندگی در فضای مجازی که حاصل نسل  z است تبدیل به یک زندگی واقعی شده است.
برای عدم تنش بین نسلی و عبور  آرام جامعه از بحران های ممکن هیچ راهی جز بستر سازی  زمینه ی عبور قطار نسل z وجود ندارد. هرچه در این راه مانع ایجاد شود حتی از سر دلسوزی، این نسل آن را بر نمی تابد و آنچه که ما و نسل های قبلی ممکن است ارزش بدانیم  بدلیل عدم توجه به فرایند انتقال آن به نسل جدید  در نزد آن تبدیل به ضد ارزش می گردد.
مهمترین وظیفه دولت مردان در هر کشوری  ایجاد بستر مناسب برای سرعت افزایی نسل جدید در جهت رسیدن به سطوح بالاتر آن است. عقب ماندگی کشورها در این عصر بر مبنای بهره وری از نسل z و میدان دادن به آنان محقق می گردد و هر نوع کوتاهی در این زمینه  به عقب ماندگی تاریخی تبدیل خواهد شد.
نسل جدید با انبوهی از داده های قدیم و جدید مواجه است و با ارزیابی دقیق آنچه که بوده و آنچه که هست و وجود دارد قضاوت و زندگی می کند. بهره گیری از هوش مصنوعی در این ارزیابی ها  او را به نقطه ای رسانده که دیگر با پند و اندرز سنتی نمی شود مسیر آینده را به او نشان داد. آنها با آزادی در دست یابی به تکنولوژی برتر می توانند منشاء تحولات گسترده ای باشند و بخشی از مسیر نسل بعد از خود را هم بپیمایند.

پایان پیام/

                                                             

خبرنگار::

علی حسینی
علی حسینی

ثبت نظر شما