یادداشت
✍ پیام عالیخانی چگنی
نویسنده و روزنامه نگار
بیمه تکمیلی یا بیمه تحمیلی
اول خرداد ماه ۱۴۰۳ طبق اعلام صندوق بازنشستگی کشوری، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه، شرکت بیمه ملت به عنوان شرکت اصلی بیمهگر در قرارداد بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان و وظیفه بگیران صندوق بازنشستگی کشوری ایفای نقش خواهد کرد و به بازنشستگان کشوری ( فرهنگیان بازنشسته ) اطلاع داده شد که، بیمه ملت، جایگزین بیمه آتیه سازان حافظ در بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری شده است.
بازنشستگان کشوری آن روز نمی دانستند که این تازه اول بدبختی است و در آینده نه مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور و نه مدیرعامل صندوق بازنشستگی در لرستان و نه بیمه تکمیلی ملت پاسخگوی هیچکدام از این عزیزان زحمتکش در راستای عدم پرداخت به موقع هزینه های درمانی آنان نخواهند بود.
گویا مدیران صندوق بازنشستگی چه در سطح کشور و چه در سطح استان ها و مدیران بیمه ملت متوجه هزینه های هنگفت و سرسام آور روزمره نیستند و به این نکته توجه نکرده اند که به کدامین گناه حق بیمه تکمیلی هر ماه از حساب بازنشستگان کسر میشود ولی پرداخت هزینه های درمانی آن ها در هاله ایی از ابهام است و هنوز که هنوز است هیچ مطالبه ایی از این عزیزان پرداخت نشده است.
بازنشستگان مظلوم، بایستی بسیاری از خدمات درمانی مورد نیاز خود را طی فرانشیز بپردازند یا به بخش خصوصی بروند و علیرغم داشتن بیمه تکمیلی، در موارد بسیاری باید هزینهها را از جیب خود بپردازند و بعداز آن، ماهها دوندگی کنند تا براساس رسیدهای پرداخت، پول را از بیمه تکمیلی بگیرند، آن هم اگر بگیرند چون بیمه ملت در لرستان گویا کاری جزء ثبت هزینه ها ندارد و مادامی که علت را جویا می شوی، شماره تلفنی را در اختیار بازنشسته می گذارد و اذعان می کنند از طریق این شماره تلفن در تهران پیگیر کارتان باشید؟
الحق و الانصاف این وضعیت برای بازنشستگان که دچار فقر درآمدی بیشتر و آسیبهای جسمی افزونتر هستند، زیبنده نیست! بیمه تکمیلی عارضهای ناخواسته و هزینهبردار بر پیکرهی صندوقهای بازنشستگیست که وجود و ماهیت آن برآمده از عدم پایبندی به قانون است؛ با این حال، علیرغم پرداخت این هزینهی سنگین، بازهم دریافت خدمات درمانی با تعرفههای بیمهای ممکن نیست؛ در سالهای اخیر هرچه بحران معیشتی بازنشستگان به دلیل صعود قیمتها بیشتر شده است، سطح پوشش و تعهدات بیمه تکمیلی کاهش یافته است و در واقع بازنشستگان با یک بحران ناتوانی معیشت مضاعف روبرو شدهاند و مجبورند برای تقریباً تمام خدمات درمانی و بهداشتی هزینه بپردازند.
اتفاقی که افتاده پیچیده نیست؛ به نظر میرسد با بالا رفتن تعرفههای درمان از بستری و کلینیکی گرفته تا تعرفههای پزشکی، شرکت بیمهپرداز تکمیلی، به سمت کوچکتر کردن محدودهی پوشش خود حرکت کرده است؛ بیمهپرداز قصد دارد هزینههای خود را کاهش دهد و بار بیشتری بر دوش بیمهشده بیندازد، یعنی همان بازنشسته مظلوم.
امروزه بیمه تکمیلی به یک معادلهی باخت-باخت برای بازنشستگان کشوری علی الخصوص فرهنگیان مظلوم مبدل گشته است چراکه هر ساله با یک شرکت بیمهگذار خاص قرارداد میبندند و هرسال علیرغم بالا رفتن نرخ ثبت نام بیمه تکمیلی، سطح پوشش تعهدات و یا مراکز طرف قرارداد را کاهش می دهند، متاسفانه به جایی رسیدهایم که سبد درمان بازنشستگان نه تنها خالیست بلکه بسیار بیکیفیت نیز هست.
آقایان مسوول در صندوق بازنشستگی کشوری چه در سطح کشور چه در سطح استان ها، آقایان مسوول در بیمه ملت، آیا می دانید بازنشسته باید برای بستری شدن در یک بیمارستان، مبلغی در حدود ۵۰ یا ۱۰۰ میلیون تومان بپردازد و شش ماه برای دریافت این مبلغ از بیمه منتظر بماند؟
آیا می دانید اساساً تهیهی این پول برای اکثریت بازنشستگان ممکن نیست پس به ناچار و از سر اجبار از درمان خود میگذرند؟
آقای مسکنی مدیرعامل محترم صندوق بازنشستگی کشوری، شما که پس از سه ماه بلاتکلیفی بیمه شدگان، بالاخره قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان را با بیمه ملت که بنا به گفته بیمه ملت، آنها از زیر مجموعه های صندوق بازنشستگی کشوری می باشند منعقد کرده اید، آیا می دانید این شائبه پیش آمده، چرا به یکباره پس از چندین سال، بیمه آتیه سازان حافظ جای خود را به بیمه ملت که وابسته به صندوق بازنشستگی است بایستی بدهد؟ البته حرف و حدیث هایی بابت این اتفاقات بیان می شود ولی نگارنده چون ادله قانونی و مستنداتی در دست ندارد از اظهار آن سخنان امتناع می کند.
آیا می دانید که بازنشستگان باید برای خدمات درمانی ائم از تصویربرداری، آزمایشگاه و…۳۰ درصد حق فرانشیز را بپردازند، درحالیکه در بیمه آتیه سازان حافظ بازنشستگان حق فرانشیز پرداخت نمی کردند؟
آقای سراهنگ مدیرعامل محترم صندوق بازنشستگی در لرستان، نقش شما در استان برای عدم دریافت حق هزینه های بازنشستگان از بیمه ملت چیست؟
آیا واقفید بیمه ملت بدان دلیل که، زیرساخت های لازم و پرسنل آموزش دیده برای این کار مهم را نداشت، مشکلات درمانی بازنشستگان رامضاعف کرده است؟
آیا می دانید اکثر مراکز درمانی، آزمایشگاهی، تصویربرداری و… با این بیمه قرارداد نداشته و بایستی بازنشستگان هزینه های درمانی را نقدا پرداخت نمایند؟
آیا می دانید بازنشستگان که کلکسیونی از انواع و اقسام مریضی ها را یدک می کشند فاکتور هزینه های درمانی خود و خانواده را از ابتدای سال جاری تحویل نمایندگی های این بیمه در لرستان داده اند و با گذشت تقریبا ۶ ماه از سال هنوز موفق به دریافت هزینه های پرداختی خود نشده اند؟
گویا این بیمه بجای آنکه به فکرسلامت، درمان و آسایش خاطر بازنشستگان باشد به فکر آسایش خاطر و ارائه خدمات بیمه ای ویژه برای کارکنان صندوق بازنشستگی کشوری است…
ضرورت دارد، مدیرعامل محترم صندوق بازنشستگی کشوری بصورت شفاف پاسخ دهد آیا سقف تعهدات خدمات درمانی بیمه ملت برای کارکنان صندوق بازنشستگی با بازنشستگان یکسان است یا خدمات بیمه تکمیلی ملت برای آنها ویژه می باشد؟
از مجمع نمایندگان استان تقاضا دارم که طی جلسه ایی با وزیر رفاه، ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری را که دستگاه های اجرائی بر اساس آن مکلفند در چهارچوب بودجه های مصوب و آئین نامه ای که به تصویب هیأت وزیران نیز رسیده است، کارمندان و بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنان را علاوه بر استفاده از بیمه پایه درمان، با مشارکت آنان به صورت هماهنگ و یکنواخت برای کلیه کارمندان دولت تحت پوشش بیمه های تکمیلی قرار دهند را برای بازنشستگان اجرایی نمایند و تکلیف این بیمه ملت که خون بازنشستگان کشوری را مکیده را روشن و تدابیری بیاندیشند تا مسوولین صندوق بازنشستگی کشوری چه در سطح کشور و چه در سطح استان ها را ملزم به پاسخگویی به بازنشستگان عزیز و محترم کنند…
پایان پیام/
خبرنگار::
اخبار پیشنهادی::
- لرستانمهر ۱۲, ۱۴۰۳گاه موشک ها برای صلح شلیک می شوند !
- دستهبندی نشدهمهر ۱۲, ۱۴۰۳درخت دوستی بنشان…
- فرهنگیمهر ۸, ۱۴۰۳پیام تسلیت مدیرعامل شرکت گاز استان لرستان در پی شهادت سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان و جمعی از فرماندهان جبهه مقاومت اسلامی
- فرهنگیمهر ۷, ۱۴۰۳پیام تسلیت در پی شهادت سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان
ثبت نظر شما