حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 26 شوال 1445 Saturday, 4 May , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1454 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 208×
اجرای طرحی نو برای مبلمان شهری در شهرستان خرم آباد توسط فناوران بومی
11 آبان 1402 - 3:45
شناسه : 9673
بازدید 145
4
با توجه به گستره شهر و مدرن شدن شهرها فناوران جوان مهندس حمید جعفری نیا و مهندس مریم جعفری با صرف هزینه های شخصی در قالب طرح نوآور به نام بتن افلاک برگرفته از نگین لرستان ( قلعه فلک الافلاک) نامگذاری و با اظهار امیدواری که در آینده نزدیک به یک برند ملی برای توسعه و به روز بودن در بازارهای داخلی و خاورمیانه تبدیل شود
ارسال توسط : نویسنده : علی حسینی منبع : کلدرخبر

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی کلدر خبر ،این طرح نو که می تواند با استقبال یا رأی زنی با استان های بزرگ و توسعه یافته در سطح کشور با مزایای زیاد اجرا شود اما با تعصب بر بومی سازی و اجرای اولیه در شهرستان خرم آباد به عنوان شهر پایلوت طی ۲ جلسه علمی و تشریح طرح با ریاست شورای شهر، شهرداری، مرکز تحقیقات و پژوهش شهرداری و جهاد دانشگاهی برای اجرا به صورت پایلوت مورد استقبال قرار گرفت.
شهردار خرم‌آباد گفت: شهرداری خرم‌آباد با اجرای طرح روسازه اسفنجی در سطح شهر برای اولین بار در تاریخ خود می‌خواهد کاری مبتنی بر دانش را انجام دهد

داریوش بارانی بیرانوند نهم آبان ماه در آیین رونمایی از طرح نوآورانه روسازی اسفنجی واحد فناور جهاد دانشگاهی لرستان که در یکی از معابر خرم‌آباد به صورت نمونه اجرا شده است، اظهار کرد: برای اولین بار کشورهای آسیای شرقی مانند چین به شهرهای اسفنجی روی آوردند و امروز نیز شهرداری خرم‌آباد برای اولین بار می‌خواهد کاری مبتنی بر دانش انجام می‌دهد.
وی با اشاره به این‌که طرح روسازی اسفنجی برای اولین بار در ایران و خاورمیانه اجرا می‌شود، بیان کرد: این واحد فناور از مراکز مرکز رشدجهاد دانشگاهی لرستان بوده که بستری برای رشد و تعالی واحدهای فناور کوچک ایجاد کرده است.
بارانی بیرانوند ادامه داد: خرم‌آباد را به عنوان شهر پایلوت برای اجرای این طرح می‌دانیم و از این فناوری می‌توانیم در معابر، میادین، مسیرهای دوچرخه و حتی به عنوان آسفالت استفاده کرد.
شهردار خرم‌آباد با اشاره به این‌که این فناوری آب‌های سطحی را جذب و به سفره‌های زیرزمینی هدایت کرده و مانع ایجاد سیلاب‌های ناگهانی می‌شود، افزود: این طرح می‌تواند تحولی عظیم در مبلمان شهری خرم‌آباد باشد.
یکی از رویکردهای نوآورانه فناوران واحد جهاد دانشگاهی لرستان توسط حمید جعفری‌نیا و مریم جعفری‌ برای طراحی و ساخت روساز پایدار معابر و میادین، استفاده از روسازی اسفنجی و قابل نفوذ است که اهمیت بسزایی در مدیریت پایدار محیطی دارد.
در این جهت حمید جعفری‌نیا اظهار کرد: مشاهده شده است که رشد و گسترش سطوح غیرقابل نفوذ در حوضه‌های آبخیز شهرنشینی تهدیدات قابل توجهی برای کیفیت محیط های طبیعی ساخته است، چنین تهدیدهایی شامل افزایش روان آب‌های سطحی ناشی از باران و غیره، کاهش کیفیت آب، حداکثر دمای بالاتر در تابستان، تخریب و نابودی زیستگاه های آبی و خشکی و کاهش جذابیت زیبایی شناختی نهرها و مناظر و نهایت آلودگی شهری است.
وی ادامه داد: راه‌حل این معضل استفاده از روسازی نفوذپذیر فرموله شده افلاک است که می تواند وسیله‌ای موثر برای رسیدگی به تعدادی از مسائل زیست محیطی و حمایت از توسعه پایدار باشد.
مجری طرح روساز فرموله شده افزود: روسازی‌ اسفنجی افلاک می‌تواند به نفوذ آب به خاک کمک کند، گرمایش شهری را با جذب کمتر تابش خورشیدی به دلیل  تنوع رنگ روشن روسازی فرموله شده در مقایسه با مواد تیره‌تر و ذخیره کمتر گرما به دلیل ساختار منافذ نسبتاً باز محصول کاهش دهد، آب‌های زیرزمینی را دوباره پُر کند، به ریشه‌های درختان اجازه تنفس دهند و در نتیجه درختان بهتر از سطوح دیگر محافظت می‌شوند و نهایتاً سیلاب‌های ناگهانی را کاهش دهد.
جعفری بیان کرد: بدین جهت روسازی ارایه شده در مقایسه با روسازی معمولی و متعارف اجرا شده حال حاضر، حفره‌های بیشتری را در سازه خود به دست می‌آورد که منجر به نفوذ آب و نرخ تبادل هوای بیشتر می‌شود.
در این مراسم داریوش بارانی بیرانوند شهردار خرم‌آباد، یونس امرایی عضو شورای اسلامی شهر خرم‌آباد، حسن ماله‌میر معاون فناوری جهاد دانشگاهی لرستان و مجریان طرح حضور داشتند.

پایان پیام/

ثبت نظر شما