حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 5 ربيع ثاني 1446 Tuesday, 8 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1623 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 215×
معرفی یک نخبه/گفتگو با علی اصغر عبدشاهی، مخترع جوان
28 شهریور 1403 - 17:33
شناسه : 12727
بازدید 60
16
علی اصغر عبدشاهی، جوان ۲۹ ساله و دارنده مدرک کارشناسی ارشد مکانیک بیوسیستم، با ثبت دو اختراع در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی، نام خود را در فهرست مخترعین جوان کشور به ثبت رسانده است
ارسال توسط : نویسنده : علی حسینی منبع : مصاحبه بامخترع

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کلدر خبر ،علی اصغر عبدشاهی، جوان ۲۹ ساله و دارنده مدرک کارشناسی ارشد مکانیک بیوسیستم، با ثبت دو اختراع در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی، نام خود را در فهرست مخترعین جوان کشور به ثبت رسانده است. عبدشاهی در گفتگو با خبرنگار ما، درباره اختراعات خود، چالش‌های پیش روی مخترعین جوان و دلایل مهاجرت نخبگان سخن گفت

  • آقای عبدشاهی، لطفاً در ابتدا کمی درباره خودتان و اختراعاتتان توضیح دهید.

“بنده علی اصغر عبدشاهی، کارشناس ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم هستم که از سال ۱۳۹۳ در این ‌حیطه فعالیت‌ میکنم. دو اختراع من،اولی یک ربات هوشمند برای عیب‌یابی زمین‌های کشاورزی‌ با شماره ثبت اختراع ۹۱۰۱۷ و دومی دستگاهی برای سورت کردن خشکبار و میوه های گرد با شماره ثبت اختراع ۱۰۰۹۲۸ است. ایده این اختراعات از مشاهده مشکلات کشاورزان و باغداران به ذهنمان رسید و هدفمان ارائه راهکارهایی برای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید در کشاورزی بود.”

  • چه چیزی باعث شد که به سمت این حوزه از اختراع حرکت کنید؟

“علاقه شخصی من به کشاورزی و همچنین مشاهده مستقیم مشکلات کشاورزان در کار روزانه‌شان توسط بنده و همکارانم، انگیزه‌ای شد تا برای حل این مشکلات راهکارهایی ارائه دهیم. معتقدم که با استفاده از فناوری‌های نوین می‌توانیم کشاورزی را متحول کنیم و به تولید بیشتر و باکیفیت‌تر دست پیدا کنیم.”

  • مهمترین چالش‌هایی که یک مخترع جوان در کشور ما با آن روبرو است چیست؟

“یکی از مهمترین چالش‌ها، نبود حمایت‌های کافی از سوی دولت و بخش خصوصی است. مخترعین جوان برای اجرای ایده‌های خود مجبورند هزینه‌های زیادی را متحمل شوند و این موضوع باعث می‌شود بسیاری از آن‌ها از ادامه مسیر منصرف شوند. همچنین، نبود زیرساخت‌های مناسب برای تجاری‌سازی اختراعات نیز یکی دیگر از مشکلات جدی است.”

  • چرا بسیاری از نخبگان و مخترعین کشور ما ترجیح می‌دهند به خارج از کشور مهاجرت کنند؟

“به نظر من، دلیل اصلی مهاجرت نخبگان، نبود فرصت‌های شغلی مناسب و درآمد کافی در داخل کشور است. همچنین، نبود حمایت‌های کافی از سوی دولت و دانشگاه‌ها نیز باعث می‌شود که نخبگان احساس کنند که در کشور خودشان ارزشگذاری نمی‌شوند. در حالی که در کشورهای پیشرفته، از نخبگان به عنوان سرمایه‌های ملی یاد می‌شود و با ایجاد فرصت شغلی و بورسیه تحصیلی تلاش می‌شود تا آن‌ها را در کشور خود حفظ کنند.”

  • سخن پایانی شما چیست؟

“از مسئولین کشور درخواست دارم که به حمایت از مخترعین جوان بپردازند و شرایطی را فراهم کنند تا بتوانیم ایده‌های خود را به محصول تبدیل کنیم. همچنین، باید به تجاری‌سازی اختراعات توجه بیشتری شود تا بتوانیم از این طریق به اقتصاد کشور کمک کنیم. من امیدوارم روزی برسد که ایران به قطب فناوری در منطقه تبدیل شود و نخبگان ما بتوانند در کشور خودشان به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کنند.”

پایان پیام/

خبرنگار::

علی حسینی
علی حسینی

ثبت نظر شما